Zie ook in de linkerkolom: Braderie Hoensbroek.
Nieuws:gemaakte foto's tijdens het evenement in 2010.
Lees onder verder.
.

.

Braderie Hoensbroek 13 mei 2010

Hemelvaartsdag en de Braderie Hoensbroek zijn al 39 jaar onafscheidelijk met elkaar  verbonden. Deze verbintenis heeft voor vele honderdduizenden mensen in de laatste kwart eeuw een begrip geworden. Al die mensen komen naar het stadsdeel Hoensbroek en beleven er elk jaar weer een overgetelijke dag op dit populaire volksfeest. De Braderie Hoensbroek is door de jaren heen door een beproefde mix van vertier en sfeer de GROOTSTE BRADERIE onder de grote rivieren geworden. je beleeft de Braderie Hoensbroek niet alleen, je beleeft de Braderie Hoensbroek samen met 100.000 bezoekers.

 Nieuws-Nieuws-Nieuws

Het laatste nieuws over de Braderie van Hoensbroek.

 


Braderie Hoensbroek

De gezelligste Braderie van de regio

100.000 bezoekers

Meer dan 500 verkoopplaatsen

2.5 km parcours

Meer dan 5 km loopafstand

Gezellige terrasjes

Uitstekende bands/muziek

Bijzondere attracties

Gratis, geen entree

.

Laat u verrassen door de diversiteit aan attracties, bands en bedrijven op verschillende pleinen en straten met méér dan 500 verkoopkramen en wagens.


Evenementenpleinen

De Braderie van Hoensbroek heeft 3 evenementenpleinen.

Het Marktplein,het Gebrookerplein en het Postplein

Linkerplein: Markt

Middenplein: Gebrookerplein

Rechterplein: Postplein

.

Het parcours loopt via de straten:

 Marktstraat, Mgr. Nolensstraat, Aldenhofstraat, Kouvenderstraat, Nieuwstraat, Hoofdstraat nabij de waterpartij, Pastoorskuilenweg, Hoofdstraat-West tot aan de Sleinadastraat, Juliana-Bernhardlaan.


Nieuw in 2010:

Fietsenstalling

U kunt tijdens de Braderie van Hoensbroek uw fiets stallen op de parkeerplaats van de Apotheek (Hoofdstraat-West, hoek St.Janstraat)

Er zijn toezichthouders aanwezig die het geheel controleren en zorgdragen  voor de afhandelingen m.b.t. inname en uitgifte van uw fiets.

Het stallen van uw fiets is echter wel op eigen risico.


  Marktplein: Bands


 

Wir sind spitze

Wir Sind SPITZE!” (Marktplein van 9.30-12.30 uur)
Deze naam hebben, Seppl, Moritz, Pauli, Erch un Pummi, sinds hun start in 2008 eer aan gedaan!    Dat hun succesformule aanslaat, blijkt wel uit de overvolle Wir sind SPITZE! agenda. Ook waren      ze afgelopen jaar dè grote verassing tijden de Sittardse Oktoberfeesten. Party band met een   Duitse insteek, zo kun je “Die Alpen-Spatzen-Buben-Rocker-Schlager-Freunde & Oberkainer-       Pop-Rebellen-Kapelle” zoals ze zichzelf noemen het beste omschrijven. Wie eine “supertolle werbelwind” overdonderen zij het publiek met “Die Populairsten Polka’s, die Schönsten Schlager, die Rassigsten Rocker und die Blödesten Ballermann-Hits”. Voeg hier nog een Nederlands- en Limburgstalig uitstapje aan toe en de eigenaardige mix van “Wir Sind SPITZE!” is een feit. Mede door de professionele muzikale achtergronden van deze 5 rasmuzikanten geven “Die Gebrüder Spitze!” 110% stimmungsgarantie!

Kijk voor meer informatie op www.wirsindspitze.nl


Big Band Time Out

“Time Out”  (Marktplein van 13.00-16.30 uur)
Een  schitterend programma dat u meeneemt van de traditionele Big Band muziek, naar populaire, hedendaagse feestnummers! Een geweldig repertoire met als motto ‘het feest der herkenning’ dat ervoor zal zorgen dat u niet stil kunt blijven staan!

Kijk voor meer informatie op: www.bbtimeout.nl


 

Partyband Yellow Cab

“Yellow Cab” (Marktplein van 17.00-20.00 uur)
Yellow Cab is een band met veel gevoel èn partypower. Met jarenlange ervaring in de muziek en entertainment, spelen ze de spetterende top 40, dance-classics, maar evengoed Nederlandstalige hits en eventuele aanvragen.

Kijk voor meer informatie op: www.swingendemuziek.nl


  

Kesketoe

 Er kommt zu uns...Rudi Mathias uns seine Monschau Mädel...

Ganz Hoensbroek in Feuer und Flamm um 16.30 uhr!! 

Tijdens de intermezzo's en het ombouwen van de geluidsapparatuur treedt Kesketoe op: al jaren dé entertainer op de Markt tijdens de Braderie van Hoensbroek. Kesketoe alias Math Rademackers staat voor entertainment op niveau met een zeer hoge veelzijdigheid! Van Gitarist-zanger tot presentator, van typetje tot organisator, niets is hem te veel! Vandaar ook de slogan: Kesketoe, muzikaal entertainment recht uit het hart!!!

Kijk voor meer informatie op: www.kesketoe.nl 


Bijzondere Attractie:

 Mergelcarving

     

Kunstenaar aan het werk en een sfeerfoto van de mergelworkshop

Een nieuwe activiteit op het Marktplein.

Mergelcarving ofwel het snijden, kappen of zagen van figuren uit mergel.Diverse kunstenaars zullen u laten zien hoe je uit een blok mergel een figuur of sculptuur kunt maken.Wilt u ook meedoen aan de MERGELWORKSHOP? Wilt u zelf ook eens proberen hoe je een blokje mergel kunt bewerken?

De mergelworkshop kost per persoon € 2,-- Er kunnen max. 20 mergelbewerkers per keer aan de slag.


Mazda Roadshow

Locatie: vóór Bristol bij de Markt

Bedrijf-presentatie 


 BrommobielCenter Limburg

Het Brommobielcenter Limburg uit St. Joost toont tijdens de Braderie Hoensbroek diverse modellen.

Locatie: vóór Bristol bij de Markt

Bedrijfpresentatie


 Rotonde Markt

 

 Eurobungy op de rotonde bij de markt


Postplein

Springkussens en Zweefmolen

 Op het Postplein zijn dit jaar de volgende springkussens aanwezig

Bij alle springkussens is permanente begeleiding aanwezig

Overigens hoeft men dit jaar niets voor het springen/jumpen op de springkussens te betalen

DUS GRATIS SPRINGEN EN JUMPEN MAAR. 

 


 Dansschool Fitmix (OP HET POSTPLEIN)

 Tijdens de Braderie heeft Fitmix een eigen plek op het Postplein (parkeerplaats AH en het voormalig postkantoor). De gehele dag kun je demonstraties bekijken van diverse soorten lessen. Tevens is het mogelijk om aldaar informatie te krijgen over Fitmix.Het demonstratierooster van 13 mei op het Postplein is als volgt: 

 • 11.00 uur
 • Zumba Toning
 • Zumbatomic tot 9 jaar
 • Swing kids groep 3-5
 • 12.00 uur
 • Zumba
 • Swing Club 12+ jaar
 • Swinh kids 6-8 jaar
 • 13.30 uur
 • Zumbatomic v.a. 9 jaar
 • Zumba+, Swing kids+ (voor mensen met een beperking)
 • Swing Club 12+ jaar
 • 14.30 uur
 • Zumba Toning
 • Zumbatomic tot 9 jaar
 • Swing Kids groep 3-5
 • 15.30 uur
 • Zumba
 • Zumbatomic v.a. 9 jaar 
 • Swing Kids groep 6-8
Kijk voor méér informatie naar: www.fitmix.nl

 


 Gebrookerplein: Bands


 

Ritmic group

De Ritmic Group (Gebrookerplein van 9.30 -12.30 uur) is een coverband, die er naar streeft jong en oud te amuseren met allerlei muziekstijlen. Een belangrijke kant van het muzikale repertoire is, dat ze naast een compleet poporkest een popkoor van circa vijfentwintig zangers en zangeressen hebben met verschillende solisten. Zij brengen muziek van o.a. Abba, Queen, Duitse slagers en sfeervolle nummers van U2 en Robbie Williams.Ook Keane en Coldplay staan op de setlist, evenals enkele klassieke nummers.Zeer veelzijdig dus!
  

Kijk voor meer informatie op: www.ritmicgroup.nl


 

De Limburgse Boerenblaoskapel

“De Limburgse Boereblaoskapel”(Gebrookerplein van 13.00-16.00 uur)
De Limburgse Boereblaoskapel (een échte boerenblaaskapel) is een gezellige kapel uit het Limburgse Genhout (gemeente Beek) die zich heeft toegelegd op Tsjechische blaasmuziek en Egerländermuziek. Tijdens de optredens worden de nummers aangekondigd (trombonist Ruud van Didden en kapelmeester Jacques Notten) en wordt er op luchtige wijze korte verhaaltjes en “boerenwijsheden” verteld. Ook wordt er ingespeeld op de gebeurtenissen in de zaal, hal of feesttent. Show en entertainment vormen een belangrijk deel van elk optreden.

Kijk voor meer informatie op: www.delimburgseboereblaoskapel.nl
 


Tonka

“Tonka”  (Gebrookerplein van 16.30-19.00 uur)
Tonka betekent vooral plezier, daarom is Tonka DE feestband van het wilde Zuiden: knettergek, lekkere muziek met vooral veel aandacht voor dat altijd weer gezellige Tonka publiek. Tonka bestaat uit 4 muzikanten maar wordt de ene keer aangevuld met een nietsvermoedende zangeres uit het publiek en de andere keer is het weer een muzikant op rockbezem die de show weet te stelen. Lekker swingen, meezingen en vooral ongedwongen genieten van de acts.

Het repertoire is dan ook super gevarieerd en biedt vele verschillende muziekstijlen zoals rock, sjlager, reggae, disco, nederpop.... en de rest.

Kijk voor meer informatie op: www.tonka-online.nl

 


 

Dance Center Benito Deane

Dansgroep: Total Effect van Dance Center Benito Deane danst in de pauze van 12.30-13.00 uur 

Deze dansgroep gaat in de zomervakantie naar het W.K. in Las Vegas. De groep moet heel veel optredens en workshops organiseren om geld te verzamelen.  De dansgroep gaat voor een schitterend optreden  tijdens de pauze op het Gebrookerplein en hopen op uw steun.

Kijk voor méér informatie naar: www.rock-steady.nl  


 

Organisatie Braderie Hoensbroek

  Van links naar rechts:Boven: Heinz Jacos, Wim Crapels, Jo EversOnder: Paul Tans, John Coumans

 Vrijwilligers

Harmonie St. Caelilia Hoensbroek

Veel vrijwilligers van verenigingen werken al jaren samen met de Braderie-organisatie. Een vereniging die al vele jaren meewerkt is de in 1856 opgerichte Harmonie St. Caecilia van Hoensbroek. Ze heeft thans 3 orkesten n.l.: het Harmonieorkest, het jeugdorkest en de drumband. De Harmonie heeft het beheer over het Gebrookerplein m.b.t. de drank. Eveneens zorgt ze voor de hekbewaarders voor, tijdens en ná het evenement. Een stevige klus die met veel inzet wordt gedaan. Ca. 25 leden staan klaar voor de Braderie Hoensbroek. Uiteraard moet daar wat tegenover staan. De vereniging(en) kunnen door hun tomeloze inzet de eigen clubkas spekken om zodoende hun clubactiviteiten te optimaliseren in kwaliteit en kwantiteit, hetgeen weer ten dienste komt van de burgers van Hoensbroek en omgeving.

 

 

 


 Bedrijvenpresentaties.

Uw bedrijf presenteren? Waarom niet?

Let wel: we krijgen jaarlijks 100.000 bezoekers.

Mits er nog plaats is, kunt u uw bedrijf op een speciale wijze presenteren tijdens de Braderie Hoensbroek.

U krijgt de door u gevraagde oppervlakteruimte waar u zeker veel bezoekers kunt ontvangen.


Draaiboek.

Natuurlijk is er weer een draaiboek gemaakt voor dit megafestijn. In dit draaiboek staat o.a. hoe het een en ander is geregeld in samenwerking met de gemeente, politie, brandweer, EHBO, GHOR, bedrijven en overige participanten.

Hebt u interesse in het maken van een draaiboek, bekijk dan het onderdeel draaiboek maken op deze site (zie de linker kolom).


 Terrassen

Een leuk terrasje pikken? Dat kan! Er zijn genoeg gelegenheden voor een hapje en/of een drankje. Waar:

Op het Marktplein, Nieuwstraat, Het Gebrookerplein, Kouvenderstraat en Hoofdstraat-West. Parking.

De Braderie Hoensbroek wordt druk bezocht. Het is een komen en gaan tussen 08.00 en 20.00 uur. uiteraard komen veel bezoekers met hun auto. Men kan parkeren in straten en pleinen waar dit niet verboden is en bovendien op veel parkeerplaatsen.

Parkeerplaatsen liggen o.a.: aan de Gravin van Schönbornlaan (In de Biessen en Otterveurdt), Rietrastraat 2x, Kloosterstraat 4 x, Kastanjelaan 4 x, Randweg voor de begraafplaats.

Let op: ga niet voor een inrit staan, parkeer netjes in het vak en sluit uw auto af. 


Busverkeer

Er is geen busverkeer in de volgende straten:

Amstenraderweg-Nieuwstraat-Marktstraat-Mgr.Nolenstraat-Aldenhofstraat-Kouvenderstraat- Pastoorskuilenweg. 

Op 12 mei 2010 van 18.00 uur tot 24.00 uur.

Op 13 mei 2010 van 00.00 uur tot 24.00 uur.

 

We zoeken elk jaar weer nieuwe uitdagingen, maar ook verbeteringen. We zoeken bijzondere producten, spectaculaire presentaties en mooie verkoopwagens. We streven naar een grote diversiteit aan verkoopwaren en attracties.

Zie ook: www.braderie-hoensbroek.nl


Foto's Braderie Hoensbroek in 2010

 

Het was weer een fantastische dag ondanks het gemis van de zon en af en toe het vallen van een buitje. Vele tienduizenden gasten hebben de weg naar Hoensbroek (Stadsdeel Heerlen) weer gevonden om de 39ste editie van de Braderie Hoensbroek te kunnen beleven.

Maar zonder hulp en medewerking van onderstaande instanties en mensen was dit festijn in Hoenbroek niet mogelijk geweest.

Vandaar een terecht woord van dank aan:

Ambtenaren van de gemeente Heerlen (vergunningverlening), bureau handhaving gemeente Heerlen, bureau openbare ruimte beheer, Politie basiseenheid Hoensbroek, ambtenaren van de brandweer Heerlen, EHBO afd. Heerlen, GHOR, Bonnema Telecom Service, Dorscheidt hekwerken, Boels verhuur en medewerkers, marktkraamverhuur, RD4, Kontact elektro, entertainment: bands en artiesten, dansscholen. Standhouders, leveranciers van attracties en uiteraard de vele medewerkers en vrijwilligers van diverse verenigingen.

Overigens ook een bijzonder woord van dank aan Roberto van Ham (roberto's webhosting zie onder). T.g.v. de onvoorstelbaar hoeveelheid van websitebezoekers heeft de website er even uitgelegen. Door zijn snelle en adequate ingreep (let wel het was Hemelvaartsdag) heeft hij de website weer online gezet. 

.

.

 

      Om 5.30 uur was het nog stil                           Veel vertier op de rotonde bij de markt

  

Ook zonder zon en af en toe een buitje, begint het al weer drukker te worden.

  

De nieuwste attractie: mergelcarving

Jong en oud kon ook eens proberen om van een blokje mergel een eigen creatie te maken.

  

Het eindproduct en kunstenaars aan het werk.

  

Op het Postplein is het springen, glijden en draaien op de zes luchtkussens en zweefmolen geheel gratis

  

Gezellige drukte op de straten en pleinen.  Het  hapje en drankje is een must op de Braderie.

  

Standwerkers hebben een goede dag gehad. Ook zonder zon, een kleurrijk geheel op de Braderie.

.

Heeft u ook foto's gemaakt? Stuur ze dan op naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

en we plaatsen deze met uw naamsvermelding op deze site.

Dus: tot volgend jaar 2011,

tijdens de feestelijke en 40ste keer Braderie Hoensbroek.

.

.

Jan Peukensweg 11    6343 PR Klimmen    Weustenrade    045-5753776    06-22468873

.